Verkkofootbag
Verkkofootbagissa pelaajat yrittävät ainoastaan jalkojaan käyttäen saattaa footbagin verkon yli vastustajan kenttäpuoliskolle. Pelivälineenä on hieman freestylebägiä isompi ja kimmoisampi pallo, jota toisin kuin freestylessä ei ole tarkoitus kuolettaa vaan potkaista, usein kovaa ja korkealta.
Lajia pelataan kaksin- tai nelinpelinä sulkapallokentän kaltaisella areenalla. Nelinpelissä parilla on käytössään kolme kosketusta, joilla toimittaa pallo verkon yli. Nostoista, passeista ja iskuista syntyvät pallorallit tuovat mieleen rantalentopallon, mutta verkkofootbagissa kosketus palloon on sallittu vain polven alapuolisella osalla. Kaksinpelissä kosketuksia on käytettävissä kaksi.
Verkkofootbagin pelaajilta vaaditaan paitsi nopeutta, notkeutta ja hyvää jalkojen koordinaatiota myös rämäpäisyyttä mennä tilanteisiin tarvittaessa vaikka pää alaspäin. Volttipotkuineen laji onkin läheistä sukua Itä-Aasiassa suositulle sepak takrawille.
Verkkofootbagissä kengillä ei ole niin keskeistä merkitystä kuin freestylessä. Tärkeintä on sisä- ja ulkosyrjän tasaisuus, kengäthän toimivat kuin pelaajan mailana. Joku saattaa pitää jotain kenkää aivan loistavana, kun toisen mielestä se ei sovi pelaamiseen ollenkaan. Hyvä pito ja kimmoisuus ovat ominaisuuksia, joihin kannattaa kiinnittää huomiota sisä- ja ulkosyrjän tasaisuuden lisäksi. Yleensä vasta muutaman parin testaamisen ja kokeilemisen kautta pelaaja lopulta löytää oman kenkänsä.
Kansainvälinen lajiliitto ylläpitää verkkofootbagin miesten ja naisten kaksin- ja nelinpelin sekä sekanelinpelin rankingia. Näille footbagin maailmanlistoille pääsee sijoittumalla sanktioidussa turnauksessa, ja niiden ennakoima paremmuusjärjestys vaikuttaa ns. seedingiin eli siihen, miten pelaajat jaetaan tulevissa turnauksissa alkulohkoihin tai -kaavioihin.